Në gjendje më të mirë shëndetësore, Navalny publikon foto nga spitali (FOTO)

Në gjendje më të mirë shëndetësore, Navalny publikon foto nga spitali (FOTO)

NULL NULL
1 muaj më parë

Politikani opozitar rus, Alexei Navalny ka publikuar një fotografi duke zbritur shkallët, pesë ditë pasi një spital në Berlin e largoi atë nga ventilatori.

Navalny është sëmurë papritmas gjatë një fluturimi brenda Rusisë, më 20 gusht, ku disa ditë më vonë është dërguar në mjekim në Gjermani, me kërkesë të gruas së tij.

Ka ditë që ekspertët gjermanë kanë konstatuar se Navalny është helmuar me Noviçok, por autoritetet ruse kanë refuzuar të nisin hetime, duke thënë se nuk ka prova të fuqishme për helmim.

“Më lejoni t’ju tregoj se si po shkon rehabilitimi im. Është një rrugë e qartë, por e gjatë”, shkroi Navalny në Instagram.

“Do të shpjegojë. Kohët e fundit, nuk i njihja njerëzit dhe nuk kuptoja se si të flisja. Çdo mëngjes mjeku vinte tek unë dhe më thoshte: Aleksej, unë solla një tabelë, le të kuptojmë se çfarë fjale do të shkruaj në të. Kjo më çoi në dëshpërim, sepse megjithëse tashmë e kuptova në përgjithësi se çfarë donte doktori, nuk kuptoja se ku t’i merrja fjalët. Ku shfaqen në kokë? Ku ta gjeni një fjalë dhe si ta bëni atë të thotë diçka? E gjithë kjo ishte përfundimisht e pakuptueshme. Sidoqoftë, unë gjithashtu nuk dija si ta shprehja dëshpërimin tim dhe prandaj thjesht heshtja. Dhe po përshkruaj edhe këtë fazë të mëvonshme, të cilën unë vetë e mbaj mend”.

Navalny mes tjerash tregon se ka sa rëndë ishte tani mund të bëjë pëlqime në Instagram.

“Pra, ka ende shumë probleme për t’u zgjidhur, por mjekët e mahnitshëm në Spitalin Universitar Charite Berlin zgjidhën problemin kryesor. Ata më kthyen nga një “person teknikisht i gjallë” në dikë që i ka të gjitha shanset për t’u bërë përsëri Forma më e Lartë e të qenit në shoqërinë moderne – një person që mund të lëvizë shpejt nëpër Instagram dhe pa hezitim kupton se ku të vendos pëlqime” shkroi Navalny.

View this post on Instagram

Давайте расскажу, как идёт мое восстановление. Это уже ясная дорога, хоть и неблизкая. Все текущие проблемы вроде того, что телефон в моих руках бесполезен, как камень, а налить себе водички превращается в целый аттракцион, – сущая ерунда. Объясню. Совсем недавно я не узнавал людей и не понимал, как разговаривать. Каждое утро ко мне приходил доктор и говорил: Алексей, я принёс доску, давайте придумаем, какое на ней написать слово. Это приводило меня в отчаяние, потому что хоть я уже и понимал в целом, что хочет доктор, но не понимал, где брать слова. В каком месте головы они возникают? Где найти слово и как сделать так, чтобы оно что-то означало? Все это было решительно непонятно. Впрочем, как выразить своё отчаяние, я тоже не знал и поэтому просто молчал. И это я еще описываю поздний этап, который сам помню. Сейчас я парень, у которого дрожат ноги, когда он идёт по лестнице, но зато он думает: «о, это ж лестница! По ней поднимаются. Пожалуй, надо поискать лифт». А раньше бы просто тупо стоял и смотрел. Так что много проблем ещё предстоит решить, но потрясающие врачи университетской Берлинской клиники «Шарите» решили главную. Они превратили меня из «технически живого человека» в того, кто имеет все шансы снова стать Высшей Формой Существа Современного Общества, – человеком, который умеет быстро листать инстаграм и без размышлений понимает, где ставить лайки.

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on