11:54, 15 Mars 2019

Në armën e personit të dyshuar për sulmin e kryer në Zelandë të Re ku humbën jetën 49 persona dhe 48 të tjerë u plagosën, ndodheshin disa mbishkrime, e ndër to shkruante edhe “Gjergj Arianit”.

Policia e ka identifikuar 28 vjeçarin Brenton Tarrant si të dyshuar për kryerjen e kësaj vepre, transmeton Klan Kosova.

Tarrant ka filmuar vetën pak para se të kryejë sulmin në një xhami dhe aty mund të vërehët se në armën e tij ndodhej edhe emri “Gjergj Arianit”.

Gjergj Arianiti ishte vjehrri i Skënderbeut, përndryshe babai i Donika Kastriotit, gruas së heroit në fjalë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë