19:30, 25 Gusht 2019

Gjatë kësaj kohe çdo vit, ka njoftime të ndryshme për atletë që rrëzohen apo koloapsojnë gjatë ushtrimeve, përderisa përgatiten për një lojë të madhe.

Sëmundja e nxehtësisë mund të çojë në vdekje dhe lëndime në mesin e atletëve, dhe një raport i ri shqyrton pse rreziku mund të rritet.

Raporti nga Climate Central, një organizatë jofitimprurëse e shkencës dhe e lajmeve, analizoi 239 lokacione në Shtetet e Bashkuara. Ajo zbuloi se 198 qytete kanë përjetuar një rritje të ditëve në vit, me një temperaturë të indeksit të nxehtësisë mbi 32.2 gradë Celsius ose më të lartë gjatë katër dekadave të fundit.

Trupi juaj nuk i përballon mirë këto ditë jashtëzakonisht të nxehta dhe të lagështa, sepse djersa – mekanizmi juaj natyral i ftohjes – nuk avullon kur është i lagësht dhe nuk mund të ftohet gjithashtu. Mund të jetë e vështirë të marr frymë.

Gjatë ditëve të nxehta mund të jetë e rrezikshme të ushtroni jashtë dhe kjo mund të çojë në rraskapitje dhe goditje të nxehtit.

Një numër i ngjarjeve sportive në mbarë botën u është dashur të anulohen pikërisht për shkak të temperaturave të larta.

Konkurs Pune

Lexo më shumë