Mumbai instalon figura femërore në semaforë për të promovuar barazinë gjinore (FOTO)

Mumbai instalon figura femërore në semaforë për të promovuar barazinë gjinore (FOTO)

2 muaj më parë

Kryeqyteti financiar indian, shtëpi e më shumë se 12 milionë njerëzve, po ndryshon disa nga semaforët e tij për të qenë gjithëpërfshirës gjinor.

Dizajni i ri i semaforëve do të tregojë figura femërore të kuqe dhe jeshile, të identifikuara nga forma e fustanit , në vend të figurës gjenerike të figurës mashkullore.

Projekti është pjesë e një iniciative më të gjerë urbanë, e njohur si “shpinë kulture”, e cila drejtohet nga Aaditya Thackeray, ministër i kabinetit për turizëm dhe mjedis në Maharashtra, shteti në të cilin ndodhet Mumbai.

“Nëse keni kaluar nëpër Dadar, do të shihni diçka që do t’ju bëjë të ndjeheni krenarë”, shkroi Thackeray në Twitter, duke iu referuar një lagjeje në Mumbain qendror, ku postoi edhe imazhe të semaforëve.

“Administrata lokale po sigurohet për barazi gjinore me një ide të thjeshtë – sinjalet tani kanë edhe figura të grave!”, shkroi ai.