MSA-ja mund t`i sjellë përfitime të shumta ekonomisë kosovare - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

MSA-ja mund t`i sjellë përfitime të shumta ekonomisë kosovare

NULL NULL
10/11/2015

Marrëveshja për Stabilizim Asociim mund t’i sjellë përfitime të shumta bizneseve dhe ekonomisë kosovare, por megjithatë vendi ynë mund të mos jetë i gatshëm plotësisht për zbatimin e plotë të kësaj marrëveshje.

Që kjo e fundit të ndodhë është i nevojshëm bashkëpunimi i ngushtë i institucioneve publike dhe sektorit privat me qëllim të përshpejtimit të reformave ligjore dhe institucionale në përputhje me kërkesat që dalin nga MSA dhe kërkesat e tjera në rrugën e integrimit evropian të Kosovës. Këto konkluzione dolën nga një konferencë të  organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë me titull “A jemi gati për MSA?”, në të cilën diskutimet u zhvilluan në tri panele si “Pronësia Intelektuale dhe Industriale”, “Prokurimi Publik dhe Konkurrenca”, si dhe “Tregtia”.

Të pranishmit në konferencë shprehën shqetësimin e tyre lidhur me kapacitetet e kufizuara njerëzore që pamundëson implementimin e duhur të legjislacionit në fuqi në fushën e mbrojtjes së pronësisë intelektuale dhe industriale, transmeton Klan Kosova