11:00, 22 Prill 2019

Pas shtëpisë dhe veturës, mobiljet janë produkti i tretë ku ne shpenzojmë më së shumti para.

Ne përpiqemi që ta dekorojmë shtëpinë tonë ashtu që të krijojmë një ambient shumë të këndshëm ku ndihemi rehat, por që mbi të gjitha na prezanton neve.

Sipas shkencëtarit britanik, profesorit Gosling, ne i përdorim shtëpitë tona për të bërë deklarata të qëllimshme dhe të paramenduara rreth vetes.

Ndoshta shpikjet më të ‘çmendura’ të mobiljeve janë ato që shprehin më së miri pikëpamjen tonë moderne për botën ku jetojmë.

Më poshtë po ju sjellim disa prej këtyre shpikjeve që mund të cilësohen si ‘mobiljet e së ardhmes’. Jemi të sigurt se secili prej nesh do të dëshirojë t’i ketë në shtëpitë e tyre – një ditë.

Ne nuk ndalojmë së luajturi sepse plakemi, ne plakemi sepse ndalojmë së luajturi

Më shumë ‘patate të skuqura’ për ata që s’mund të ndalojnë së menduari për ushqimin

25 Terrific Furniture Inventions That Show How We Want to Live

Rafti elastik i librave mund t’iu kursejë shumë hapësirë

25 Terrific Furniture Inventions That Show How We Want to Live

Ëndrra që të punoni nga shtrati më në fund mund të bëhet realitet

25 Terrific Furniture Inventions That Show How We Want to Live

Mobilje për ata që i duan kafshët

Kjo karrige është krijuar nga pjesët e vërteta të aeroplanit Boeing 737 

25 Terrific Furniture Inventions That Show How We Want to Live

Mund të duket e pabesueshme, por kjo karrige luhatëse është krijuar për punën në zyre

Nëse nuk mund të zgjedhni a doni të shihni televizor ose të shkoni në shtrat, ky zbulim është për ju

Këto pjesë magnetike me të vërtetë fluturojnë ndaras nga njëri-tjetri

Duket kaq e pavërtetë

Raftet kreative ju japin lirinë e zgjedhjes në detaje

Një vaskë për ata që duan të lexojnë 

25 Terrific Furniture Inventions That Show How We Want to Live

Një shtrat për familjen

Një tavolinë që ka hapësirë brenda për filxhana 

Mobilje të dizajnuara për njerëzit që punojnë nga shtëpia

Një shtrat nga bari për ditët e nxehta të verës

25 Terrific Furniture Inventions That Show How We Want to Live

Tavolina që shndërrohet në njër raft të librave

Divan që mund të shndërrohet në shtrat

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë