Mobilizohen për diasporën - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Mobilizohen për diasporën

NULL NULL
26/05/2015
Ministri i Diasporës Valon Murati dhe drejtori i përgjithshëm i Policisë së Kosovës Shpend Maxhuni, u takuan sot për të diskutuar rreth mobilizimit të dy institucioneve, koordinimit të aktiviteteve të përbashkëta si dhe ndihmës reciproke, në funksion të regjistrimit të diasporës dhe informimit sa më të mirë të bashkatdhetarëve.

Sipas njoftimit nga Policia e Kosovës, në takim është diskutuar edhe rreth sigurisë në komunikacionin rrugor, për ndërmarrjen e masave të nevojshme me qëllim të ngritjes së nivelit të sigurisë në trafik, si dhe sensibilizimit të opinionit dhe bashkatdhetarëve të cilët kryesisht në numër me të madh frekuentojnë Kosovën gjatë sezonit veror.

Drejtori Maxhuni dhe ministri Murati kanë rënë dakord që bashkatdhetarët të njoftohen vazhdimisht, si nga Policia e Kosovës ashtu edhe nga Ministria e Diasporës, për gjendjen reale në pikat kufitare të Republikës së Kosovës, me qëllim të evitimit të radhëve të gjata, duke shfrytëzuar pikat alternative kufitare, për të cilat Policia e Kosovës garanton se janë plotësisht të sigurta për kalim.

Të dy krerët e të dy institucioneve u zotuan për vazhdimin e bashkëpunimit të ndërsjellë në mes të dy institucioneve si dhe u pajtuan se n jë nga problemet me të cilat ballafaqohet Policia Kufitare, e që po i shkakton radhët e gjata, është edhe sigurimi kufitar i automjeteve, problem ky për të cilin Ministria e Diasporës po mundohet të gjejë zgjidhje në bashkëpunim me institucionet tjera kompetente