Mjeku Arifi: Stigmatizimi bën që virusi të përhapet pasi njerëzit nuk tregojnë se janë të infektuar (VIDEO)

Mjeku Arifi: Stigmatizimi bën që virusi të përhapet pasi njerëzit nuk tregojnë se janë të infektuar (VIDEO)

2 muaj më parë

Mjeku që jeton në Gjermani, Ilir Arifi, i cili është infektuar me COVID-19 gjatë pushimeve në Kosovë, ka thënë se është munduar që t’i respektojë të gjitha masat.

“Ju kam përmbajtur rregullave sepse e kam ditur se do të kthehem në Gjermani. Në bazë të rregullave është dashtë të izolohemi dhe kemi dalë bashkë me bashkëshorten pozitivë. Virusi është pak tabu, në Kosovë, është turp ta kesh virusin”, ka thënë Arifi, njofton Klan Kosova.

“Sa e kam vërejtur për tre javë janë stigmatizuar familjet dhe njerëzit nuk kanë treguar se kanë virus duke i frikuar se se do të përqeshen. Këto raste për e vështirësojnë menaxhimin e pandeminë në Kosovë. Virusi përhapet se njerëzit nuk tregohen realistë”.

“Virusin mund ta ketë gjithkush”, ka shtruar ai duke bërë thirrje që të respektohen masat.