Ministri i Jashtëm i Serbisë: Prishtina po provokon serbët me ritëm të shpejtuar

Ministri i Jashtëm i Serbisë: Prishtina po provokon serbët me ritëm të shpejtuar

NULL NULL
3 months më parë

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, ka thënë se serbët në veri të Kosovës çdo ditë janë duke pasur dhunë.

Ai në seancën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së të Kosovës gjatë prezantimit të raportit 6 mujor deklaroi se institucionet e Kosovës janë duke diskriminuar serbët, sipas tij kjo duhet të ndalohet.

“Janë rritur shqetësime të mëdha sepse gjendja e sigurisë në Kosovë në periudhën e kaluar është shënuar me një numër të rritur të sulmeve të ndryshme të motivuara etnikisht dhe me incidente që kanë pasur shënjestër serbët”.

“Institucionet e Kosovës kanë vazhduar të ndërmarrin hapa të njëanshëm dhe kanë refuzuar të zbatojnë marrëveshjet e arritur në dialogun e Brukselit. Ky diskriminim nga institucionet ndaj serbëve ka vazhduar, jemi dëshmitar se provokimet e rrezikshme nga Prishtina po bëhen çdo ditë me një ritëm të shpejtuar dhe janë duke e rrezikuar sigurinë e serbëve në Kosovë dhe janë duke shkelur marrëveshjet e arritura nga dialogu”,ka thënë Selakoviq.

Selakoviq ka deklaruar se në operacionin e policisë për kontrabandë që e kishte zhvilluar më 13 tetor ku serbët e kishin kundërshtuar ka vdekur një qytetare e këtij komuniteti dhe 10 persona të tjerë ishin lënduar.

“Gazilotsjellës dhe dhuna po bëhen çështje e jetës së përditshme të serbëve në veri të Kosovës dhe kjo duhet të ndalohet. Në sulmin e fundi me armë të zjarrit, nga kimikalet e përdorura nga forcat speciale të Prishtinës një 76 vjeçare ka vdekur si rezultat i këtyre kimikaleve të përdorura, po ashtu janë shënuar edhe 10 civil pa armë dhe një 36 vjeçar është lënduar me armë të gjatë”, ka thënë Selakoviq.

Ai ka shtuar se Serbia është pro arritjes së një zgjidhje por sipas tij Prishtina nuk është pasi thotë se janë duke shkelur marrëveshjet e arritura në kuadër të dialogut.