Minatorëve mund t`iu njihet e drejta e pensioneve - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Minatorëve mund t`iu njihet e drejta e pensioneve

NULL NULL
03/06/2015
70 punëtorëve të Ndërmarrjes Publike Trepça, ka mundësi që tu njihet e drejta e pensioneve të parakohshme, e drejtë kjo e cila me ardhjen në fuqi të ligjit të ri për pensionet, u ndryshua.

Hyrja në fuqi e ligjit të ri për pensionet ka lënë pa pensione rreth 70 ish minatorë të kombinatit Trepça, të cilët aktualisht nuk e kanë moshën 50 vjeçare dhe nuk punojnë në  këtë ndërmarrje.

Ata deri më 1 janar të këtij viti kanë gëzuar të drejtën e pensionit të parakohshëm, ndërsa me ligjin e ri kjo e drejtë iu është mohuar.

Kryetari i Shoqatës së Minatorëve, Naser Aviu ka kërkuar nga Komisioni për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale, që ligji të ndryshohet dhe edhe këta ish minatorë të gëzojnë pensionet e parakohshme, transmeton Klan Kosova.

Ndërsa, Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi, ka deklaruar se janë duke diskutuar me menaxhmentin e Trepçës që ligji të ndryshohet dhe edhe këta minatorë të gëzojnë të drejtën e pensionit.

Përkrahje ndryshimeve u ka dhënë edhe kryetarja e komisionit, Flora Brovina.