11:25, 13 Qershor 2018

Para një jave paralajmëruan se do të nisin grevën dhe ashtu po rezulton. Minatorët janë sërish në protestë përballë Kryeministrisë, nga ku shprehen se nuk do të lëvizin.

Protestuesit i kanë bërë thirrje kryeministrit Edi Rama që të miratojë që sot statusin e minatorit ndërsa e kanë akuzuar për mashtrim dhe për mosmbajtje të premtimit.

Ata kërkojnë miratimin e statustit të minatorit – një draft që është hartuar nga Ministria e Industrisë dhe Energjisë bashkë me grupet e interesit në vitin 2017, por i pamiratuar ende nga qeveria, me argumentin e efekteve të mëdha financiare në buxhet, shkruan Koha Jonë.

Në propozimet e tyre kërkohet rritja e masës së pensionit në 30 mijë lekë në muaj, nga 16 mijë lekë që është ai aktual. Me prioritet, në draft konsiderohen katergotitë e dalë në pension para viteve 2000.

Gjithashtu kërkohen kontrolle shëndetësore peridioke falas dy herë në vit si dhe prioritet në politikat sociale siç është ajo e strehimit.

Javën e kaluar u zhvillua një protestë e ngjashme nga minatorët por pavarësisht vendimit të tyre për të mos u tërhequr nga kërkesa për statusin, Qeveria nuk ka reaguar ende.

Konkurs Pune

Lexo më shumë