"Mikro-dasmat" në kohë pandemie (VIDEO)

“Mikro-dasmat” në kohë pandemie (VIDEO)

2 muaj më parë

Pas më shumë se katër muaj bllokimi, ceremonitë e dasmave po mbahen në të gjithë Anglinë.

Planet e dasmave të shumë çifteve kanë qenë në ajër, dhe ata janë detyruar ta shtyjnë ditën e tyre të madhe.

Që nga 4 korriku, ceremonitë e dasmave deri në 30 persona lejohen të mbahen në Angli.

Pas disa anulimeve, të sapomartuarit Emily Green dhe Casey Soar janë të ngazëllyer që u martuan.

” Ne supozohej të martoheshim në prill, që duhej të shtyhej atëherë deri në qershor dhe më pas duhej ta anulonim atë përsëri. Kështu që jemi falënderues që  mund të martoheshim sot, ”shpjegon Green.

Dasma në Angli duhet të mbahet ende nën një strukturë fikse, të përhershme e cila është e licencuar, transmeton Klan Kosova.

Vendi “Brickhouse Vineyard”, me pamje nga fushat e gjelbërta, pyjet pyjore dhe livadhet është i specializuar për raste të dasmave.

Bashkëpronarët e saj, Joanna Pisko dhe Matt Szczepura projektuan vendin për tubime të vogla intime.

“Pra, një mikro-dasmë është një martesë e vogël, intime. Zakonisht, megjithatë, ato dasma quhen edhe dasma “të fshehta” kur keni vetëm dy persona. Ndonjëherë ata sjellin fëmijët e tyre, ndonjëherë sjellin kafshët e tyre shtëpiake. Kështu, për shembull, sot ne po bëjmë një kësi lloj dasme dhe çifti po sjellin qenushin e tyre, “shpjegon Pisko.

Në të kaluarën, zgjedhjet ishin martesa të kryera në një mënyrë të papritur dhe të fshehtë.

Por për një çift të ditëve moderne, dasma për të dy është një çështje personale dhe një mënyrë për të mbajtur kostot e ulëta shpjegon Pisko.

Pisko dhe Szczepura vepruan si të dy dëshmitarët që duheshin për të nënshkruar regjistrin në dasma në Mbretërinë e Bashkuar.

Me shkëmbimin e unazave, përfundimin e certifikatës së tyre të martesës, vendosjen në një stol në një distancë, Emily dhe Casey ngritën dolli për rastin.

“Unë mendoj se ne e kemi ditur gjithmonë se kemi dashur të jemi vetëm ne. Po. Gjithmonë kemi dashur që ajo të jetë thjesht diçka e vogël dhe intime, por edhe romantike. Kështu që po, ne jemi vërtet të kënaqur”, shpjegon Green (tani Soar ).

Që nga 1 gushti, dasmat me ushqime për deri në 30 të ftuar do të lejohen të mbahen, raporton AP, transmeton Klan Kosova.