10:30, 21 Prill 2019

Pysanka është tradita ukrainase e dekorimit të vezëve për Pashkë.

Pysanka janë krijuar duke përdorur një metodë batike: vezët janë të mbuluara me dyll dhe pastaj lyhen, njofton Klan Kosova.

Në vitin 1968, Erast Binyashevsky publikoi librin e parë Pysanka ukrainase për të detajuar praktikën dhe për dokumentimin e stileve rajonale me bojëra uji.

Çdo ukrainas provon që së paku të ketë një pysanka në shportën e Pashkëve.

Më poshtë janë disa nga këto modele vezësh:

Konkurs Pune

Lexo më shumë