15:38, 24 Gusht 2019

Kancelaria gjermane, Angela Merkel, i ka dhënë ultimatum presidentit serb, Aleksandër Vuçiq, që ta pranojë qëndrimin gjerman për çështjen e zgjidhjes së problemit me Kosovën, përndryshe Serbia do të ndëshkohet keq.

Sipas Espreso.rs, pas këtij qëndrimi edhe Vuçiq tashmë deklaron se s’ka asgjë sa i përket idesë për korrigjim të kufijve, transmeton Klan Kosova.

“Nuk ka asgjë nga korrigjimi i kufirit sepse nuk kishte njerëz të guximshëm dhe racional që t’i kuptonin interesat serbe. Nuk jam në favor të Pavarësisë së Kosovës brenda kufijve aktual, që i ka njohur Rada Trajkoviq dhe Angela Merkel. Por idetë e mia kanë dështuar se populli ynë mendonte ndryshe bashkë me shumicën e botës”.

Ndërsa Merkel e ka përsëritur disa herë se korrigjimi i kufirit dhe ndarja e Kosovës nuk janë opsione të cilat i mbështet Berlini zyrtar.

Ky qëndrim i saj nuk ka devijuar edhe përkundër faktit se nga disa shtete ka pasur zëra që kanë mundur të interpretohen si përkrahës të një ideje për korrigjim të kufijve.

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë