11:43, 16 Maj 2018

Organizata për Parandalimin e Armëve Kimike ka thënë se mostrat tregojnë një probabilitet të lartë se gazi i klorit është përdorur në një sulm të muajit shkurt në Siri.

Mbikëqyrësi nuk tha se kush i kishte përdorur armët e ndaluara por në deklaratë thuhet se:

”Hetuesit erdhën në përfundim që klori është lëshuar nga cilindrat në lagjen Ali Talil të Saraqeb në provincën veriore të Idlibit. Organizata gjeti dy cilindra dhe një analizë të gjetur që të dy kishin klorin e mëparshëm.

Organizata gjeti gjithashtu një “prani të pazakontë të klorit në mjedisin lokal”.

Hetuesit gjithashtu biseduan me dëshmitarët lokalë dhe pacientët në spitale të cilët kishin treguar simptoma të ekspozimit ndaj klorit’’, njofton Klan Kosova.