Mbajtja e kafshëve në zyre e rritë produktivitetin dhe largon stresin - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Mbajtja e kafshëve në zyre e rritë produktivitetin dhe largon stresin

NULL NULL
12/01/2020

Kafshët shtëpiake veçse njihen se i bëjnë pronarët e tyre më të lumtur, por periudha e vështirë vie kur pronari duhet të shkojë në punë!

Sidoqoftë, shumë kompani tani janë duke e kuptuar se sa të rëndësishëm janë kafshët për lumturinë e punëtorëve.

Përgjatë dekadës së fundit, kompanitë kanë filluar t’i hapin dyert e zyrave për kafshët shtëpiake të punëtorëve – ide e cila ka sjell rezultate të shkëlqyeshme.

Ekspertët e kanë analizuar këtë veprim dhe kanë konstatuar se mbajtja e kafshëve në zyre faktikisht e redukton stresin duke i zvogëluar nivelet e kortizolit – hormoni i stresit.

Gjithashtu, ndryshe nga ç’mund të mendoni, shpërqendrimet e vogla në zyre nga kafsha jua rrisin disponimin, gjë e cila ju inkurajon të performoni në nivele optimale dhe rrjedhimisht e rritë produktivitetin.