Martesa ju sjell stresin - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Martesa ju sjell stresin

NULL NULL
21/05/2015

Lidhjet shpirtërore janë të lidhura ngushtë me formën fizike. Martesa ndikon në “prishjen” e një forme të mirë fizike, ndërsa të qenit vetëm apo i divorcuar ndikon për të pasur një formë më të mirë trupore.

Ky është përfundimi i dalë nga “Karolinska Institute” në Suedi i drejtuar nga Dr.Francisco Ortega.

Studiuesit kanë monitoruar 9000 vullnetarë të rritur, 6900 meshkuj dhe 1971 femra.

Subjekte të tilla u kontrolluan për tre vjet dhe gjendja e tyre psikofizike u vlerësua përmes testeve dhe intervistave mbi stilin e jetesës. Përfundimi? Martesa mund të përkeqësojë gjendjen fizike të të dy sekseve.

Për sa u përket grave, ato që ishin beqare ishin shumë herë më në formë të mirë se koleget e martuara, madje edhe gjatë periudhës së vëzhgimit arritën të përmirësonin paraqitjen fizike.

Edhe për sa u përket meshkujve, situata nuk është shumë ndryshe. Kështu, beqarët dhe të divorcuarit kishin trup më të mirë se ata të martuarit, edhe pse këta të fundit luftonin shumë.

Pra, rezultatet tregojnë qartë se ndryshimet e mëdha në jetën e një personi si martesa apo divorci, kanë një impakt të dukshëm mbi aspektin fizik dhe gjendjen shëndetësore.