Luftoni stresin me çaj të ëmbël - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Luftoni stresin me çaj të ëmbël

NULL NULL
18/05/2015
Nëse ndiheni të stresuar në zyrë, një çaj i ëmbël ose kafe duket si alternative më e mirë. Sipas shkëncëtarëve, konsumimi i sheqerit mund të qoj në limitimin e hormonit kortizol, i cili çlirohet në trup kur ne përjetojmë stres. Kërkues në SH.B.A analizuan efektet e pijeve të ëmbëlsuara në 19 gra të moshës 18 deri 40.

Nëse ndiheni të stresuar në zyrë, një çaj i ëmbël ose kafe duket si alternative më e mirë. Sipas shkëncëtarëve, konsumimi i sheqerit mund të qoj në limitimin e hormonit kortizol, i cili çlirohet në trup kur ne përjetojmë stres. Kërkues në SH.B.A analizuan efektet e pijeve të ëmbëlsuara në 19 gra të moshës 18 deri 40.

Vullnetarët që kishin konsumuar pije me sheqer kishin prodhuar me pak kortizol përgjatë testit të matematikës krahasuar me ato që kishin konsumuar pije me ëmbëlsues artificial.

Pas shumë hulumtimeve, u këshillua se stresi kronik i çon njerëzit të krijojnë një zakon të konsumimit të sheqerit, por kjo nuk rekomandohet sepse sheqeri i tepërt lidhet me problemet shëndetësore si dhe obezitetin. Një reagim normal ndaj stresit është i rëndësishëm për shëndetin e mirë.