23:30, 14 Maj 2019

Fëmijët kanë më pak të ngjarë të pinë duhan tani që dyqanet e kanë të ndaluar shfaqjen e cigareve, sugjeron një hulumtim.

Një studim zbuloi se numri i 11 deri 16 vjeçarëve që tymosnin cigare ra për 35 për qind pasi ndalimit në Mbretërinë e Bashkuar midis 2012 dhe 2015.

Duke qenë se dyqanet janë të detyruara të heqin cigaret nga vendet ku shihen, të rinjtë janë gjithashtu më pak të vetëdijshëm për markat e ndryshme të duhanit dhe kanë më shumë gjasa të konsiderojnë pirjen e duhanit të papranueshme.

Gati tre të katërtat e fëmijëve (72 përqind) tani thonë se nuk e vërejnë nëse cigaret janë në shitje pas banakut.

Ekspertët besojnë se “larg syve, larg mendjes” mundëson t’ju ndalojë kompanive luksoze të duhanit të joshin brezin e ardhshëm të duhanpirësve.

Konkurs Pune

Lexo më shumë