LAJMI I FUNDIT: QUINT-i thirrje Qeverisë e Kuvendit të kundërshtojnë çdo përpjekje për zhvlerësimin e Speciales

LAJMI I FUNDIT: QUINT-i thirrje Qeverisë e Kuvendit të kundërshtojnë çdo përpjekje për zhvlerësimin e Speciales

NULL NULL
1 muaj më parë

Ambasada e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe e Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë dalur me apel drejt Qeverisë dhe Kuvendit të Kosovës.

QUINT bënë thirrje që të kundërshtojnë çdo përpjekje për të prishur ose zhvlerësuar misionin e Dhomave të Specializuara të Kosovës (DhSK) dhe të Zyrës së Prokurorisë së Dhomave të Specializuara (ZPDhS), si dhe që të sigurojnë që ato të kryejnë misionin e tyre në përputhje me Kushtetutën, njofton Klan Kosova.

”Në këtë vazhdë, e përgëzojmë Kryetaren e Kuvendit të Kosovës që e ka përcjellë propozimin e Presidentit për ndryshim te Dhoma e Specializuar e Gjykatës Kushtetuese në Hagë, si dhe Zyrën e Prokurorit Special të Republikës së Kosovës për respektimin e autoritetit të ZPDhS-së për të hetuar zbulimin e mundshëm të paligjshëm të dokumenteve dhe informatave të besueshme, njëkohësisht duke ofruar ndihmën e saj sipas nevojës”.