Laburistët në Mbretërinë e Bashkuar i kërkojnë stafit reduktim të pagave për shkak të krizës me para

Laburistët në Mbretërinë e Bashkuar i kërkojnë stafit reduktim të pagave për shkak të krizës me para

NULL NULL
1 week më parë

Partia Laburiste e Britanisë po kërkon nga stafi i saj që të pranojë një ulje të pagës me kushte reale, pasi përballet me humbjen e më shumë se tre milionë paundëve për shkak të rënies së anëtarësimit dhe mbështetjes së reduktuar të sindikatave.

Rënia e të ardhurave nga dy burime tradicionale do të rrisë presionin ndaj liderit laburist Keir Starmer për të tërhequr donacione të mëdha ndërsa ai kërkon të përfitojë nga telashet e Boris Johnson në sondazhe.

Stafi laburist u informua mbi gjendjen e financave të partisë opozitare në një takim javën e kaluar me figura të larta partiake. Atyre iu ofrua një rritje pagash prej dy për qind për vitin e ardhshëm, një ulje në terma realë kur inflacioni përfshihet.

Drejtorët në parti do të shqyrtojnë ngrirjen e pagave të tyre, ndërsa i gjithë stafi është në radhë për një rritje prej tre për qind në janarin e ardhshëm.

Sekretari i përgjithshëm i partisë, David Evans, drejtori i saj i burimeve njerëzore, Martin Beecroft dhe shefi i financave, Simon Mills, u thanë punonjësve se presin të plotësojnë një pjesë të mungesës nga donacionet e mëdha, por nuk dhanë detaje të mëtejshme, përcjell Klankosova.tv

Ata specifikuan se rreth 1.6 milionë poundë ishin humbur nga kontributet e sindikatave dhe 1.5 milionë nga tarifat e anëtarëve në vitin e kaluar.

Stafit iu tha se rënia e anëtarësimit ka qenë shumë më e lartë se sa pritej, ndërsa gjobat e mundshme nga një shkelje e sigurisë në nëntor dhe një humbje e kontributeve të sindikatave kanë shkaktuar kosto të konsiderueshme shtesë.

Sindikata e madhe Unite, e cila ka qenë më parë financuesi më i madh i Laburistëve dhe ishte një mbështetës i vendosur i paraardhësit të krahut të majtë të Starmer, Jeremy Corbyn, njoftoi vitin e kaluar se do të shkurtonte donacionet politike për partinë dhe do t’i devijonte paratë për fushatat e sindikatave.

Anëtarësia e laburistëve arriti kulmin në janar 2020 në më shumë se 500 mijë, por shifrat e paraqitura para stafit javën e kaluar sugjerojnë se ka rënë që atëherë.

Laburistët lanë tashmë pothuajse 80 vende pune në një përpjekje për të ulur kostot vitin e kaluar, ndërsa u përpoqën të kompensonin pagesat e shtrenjta në çështjet ligjore që lidhen me një skandal të gjatë mbi trajtimin e ankesave antisemitiste dhe koston e luftimit të tre zgjedhjeve të përgjithshme që nga ajo kohë,  2015.

Partia humbi gjithashtu 1 milion paund nga financimi vjetor, shumë parash e ndarë nga shteti për opozitën, pasi humbi vendet në zgjedhjet e 2019-ës.