Kuvendi i Shqipërisë nis sesionin e ri, objektivi kryesor hapja e negociatave

Kuvendi i Shqipërisë nis sesionin e ri, objektivi kryesor hapja e negociatave

8 muaj më parë

Ka nisur sot sesioni i ri parlamentar për vitin 2020.

Kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi tha se objektivi kryesor i Kuvendit për këtë vit është hapja e negociatave.

“Objektivi do të jetë hapja e negociatave të anëtarësimit dhe rritja e rolit të Kuvendit në rolin e integrimit me qëllim që të ketë mekanizëm më të mirë për të mbikëqyrur punën e qeverisë. Do të punohet për zbatimin e planit të veprimit të KE dhe do të miratohet plani strategjik 2020-2025. Do të rishikojmë ligjin për rolin e Kuvendit në kuadër të procesit të integrimit bazuar në praktikat më të mira evropiane”.

Ruçi theksoi gjithashtu se Reforma Zgjedhore do të bëhet realitet brenda datës 15 mars 2020.

“Do të miratojmë ligje të reja, për të harmonizuar legjislacionin për problemet natyrore sipas kodeve europiane.
Legjislacioni do të parashikojë ligje më të ashpra për ndërtimet. Do të kemi miratim të ligjeve më të mira sipas parlamentit gjerman e atij zviceran”./ Top Channel