Kurti: Qeveria synon ndërtimin e dy digave të reja brenda mandatit - Klan Kosova

Kurti: Qeveria synon ndërtimin e dy digave të reja brenda mandatit

NULL NULL
5 months më parë

Këshilli Ndërministror i Ujërave ka mbajtur takimin e parë në përbërjen e tij të re, në të cilin ishte i pranishëm edhe Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti.

Në kuadër të diskutimit mbi gjendjen e sektorit të ujërave në Kosovë dhe orientimit strategjik të Qeverisë së Republikës së Kosovës në këtë fushë, Kurti tha se jemi të përkushtuar në zhvillimin e sektorit të ujërave dhe se beson që kjo qeveri është me aktivja deri më tani në përparimin e këtij sektori.

Ai veçoi rritjen prej 220% në të hyrat nga pagesat ujore si dëshmi e angazhimit të qeverisë dhe ndërmarrjeve publike në grumbullimin e të hyrave, por edhe siç tha, e besimit të lartë të qytetarëve ndaj qeverisë dhe institucioneve vartëse.

Duke u shprehur se janë të vetëdijshëm për rezervat e ulëta ujore në vend, të cilat nuk kalojnë shifrën prej 500 milionë metra kube ujë, kryeministri bëhet e ditur se ritheksoi synimin e Qeverisë për të rritur këto kapacitete duke ndërtuar dy diga të reja brenda këtij mandati, gjatë të cilit synohet edhe përfundimi i ndërtimit të impianteve në shtatë qendrat e mëdha të Kosovës.