10:49, 22 Janar 2019

Lideri i Vetëvendosjes, Albin Kurti, përmes një postimi në Facebook, duke komentuar grevën në arsim, ka thënë se ndërsa prindërit janë të brengosur që fëmijët po u mbeten pa mësim, mësimdhënësit sipas tij janë të brengosur se po mbeten me paga të ulëta.

Kurti konstaton se më e vështirë sesa situata ku të dy palët e kanë gabim, është ajo ku të dy palët kanë të drejtë, njofton Klan Kosova.

Lexoni më poshtë postimin e plotë të Kurtit në Facebook: 

Më e vështirë sesa situata ku të dy palët e kanë gabim, është ajo ku të dy palët kanë të drejtë. Prindërit janë të brengosur që fëmijët po u mbeten pa mësim, kurse mësimdhënësit janë të brengosur se po mbeten me paga të ulëta. Paradoksi vjen nga reduktimi i kontekstit. Kundërthënia është e rrejshme, jo pse mësimdhënësit janë edhe prindër ndërkaq edhe prindërit mësojnë fëmijët, por sepse e treta palë është e vërteta: qeveria. Ajo vlerëson shërbyesit politikë dhe jo shërbyesit publikë. Ajo do të zbusë ca varfërinë e mësimdhënësve që të mos merret me pabarazinë karshi tyre. Cila është zgjidhja? Mësimdhënësit ta vazhdojnë grevën me kusht që ta vendosin theksin te zvogëlimi i pagave të oborrit qeveritar, ndërsa prindërit ta vazhdojnë kundërshtimin me kusht që ta vendosin theksin te rritja e cilësisë në arsim.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë