Kurti për kryeministër, Hoti: Personat e dënuar për vepra penale s'duhet të bartin asnjë post shtetëror

Kurti për kryeministër, Hoti: Personat e dënuar për vepra penale s’duhet të bartin asnjë post shtetëror

NULL NULL
1 month më parë

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Avdullah Hoti, ka thënë që sipas tij, personat e dënuar për çfarëdo vepre penale nuk duhet të bartin asnjë post shtetëror.

“Një person që ka kryer një vepër penale, duhet të jetë e kuptueshme dhe e pranueshme për të gjithë, që ai nuk mund të përfaqësojë qytetarët e Republikës në asnjë nivel të qeverisjes”, ka thënë Hoti në Rubikon në Klan Kosova.

Hoti ka theksuar që lideri i Vetëvendosjes, Albin Kurti, sipas logjikës së vendimit të Kushtetueses, nuk mund të kandidojë as për kryeministër.

“Vendim i i GJK-së nuk e thotë saktë që Kurtit i ndalohet të kandidojë edhe për poste qeveritare, por logjika çon në atë drejtim, që një person që është dënuar për vepra penale unë besoj që nuk mund të jetë bartës i përgjegjësive politike në çfarëdo niveli”.