Kur pakot e cigareve duken njësoj, njerëzit priren të blejnë më pak

Kur pakot e cigareve duken njësoj, njerëzit priren të blejnë më pak

NULL NULL
2 months më parë

Mënyra më e mirë që t’i bëni njerëzit që të ndalojnë së bleri cigare mund të jetë që t’i shisni ato në pako të njëjta, shkruan një artikull në The Washington Post.

Më 2014 Franca kishte vendosur një ligj që i detyronte kompanitë e duhanit që t’i shesin cigaret e tyre në pako neutral, me formë, madhësi dhe ngjyrë të njëjtë.

Një studim i vitit 2008 kishte gjetur që sa më pak elemente dizajni në një pako cigaresh, aq më e padëshirueshme bëhej cigarja për duhanpirësit.

Ata po ashtu erdhën në përfundim që politikat e kontrollit të duhanit duhet ta synojnë heqjen e sa më shumë dizajneve të brendeve që është e mundur.

Edhe një studim i vitit 2013 njashtu në Australi kishte gjetur që pakoja e thatë apelon më pak te duhanpirësit.