Kulla e Ministerit fillon të restaurohet dhe konservohet (FOTO) - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Kulla e Ministerit fillon të restaurohet dhe konservohet (FOTO)

NULL NULL
27.02.2023 13:22

Kulla e Ministerit përfaqëson një epokë të rëndësishme në historinë e qytetit të Pejës, e cila dikur i takonte Bejlerëve.

Për të ruajtur strukturat historike, që i japin karakter qyteteve, kjo kullë po i nënshtrohet ndërhyrjeve restauruese dhe konservuese.

“Ky është një projekt i rëndësishëm, duke theksuar rëndësinë e ndërtesave të vjetra për komunitetin, prandaj jemi të lumtur që po luajmë rolin tonë në ruajtjen e tyre”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Kulturës.

No photo description available.

Ndërhyrjet restauruese po bëhen në kuadër të programit “Trashëgimia Kulturore si nxitëse e dialogut ndërmjet komuniteteve dhe kohezionit social”, bashkëpunim mes Ministrisë së Kulturës, Bashkimit Europian dhe UNDP-së.

May be an image of outdoors and brick wall

May be an image of brick wall and outdoors

May be an image of outdoors and monument