15:54, 10 Gusht 2018

Ekspertët e lëkurës kanë paralajmëruar për një kimikat që gjendet në gjelin për thonj i cili mund të shkaktojë reaksion alergjik.

Kimikati methacrylate mund të shkaktojë irritim të rrezikshëm në tërë trupin, jo vetëm tek thonjtë.

Reaksioni alergjik mund të ndodhë kur kimikati ka kontakt me cilëndo pjesë të trupit.

Shpesh ndodh kur gjeli dhe llaku për thonj aplikohen në shtëpi pa prezencën e teknikeve.

Produktet për manikyr përmbajnë methacrylates.

Një studim i realizuar në Britani ka treguar se 2,4% të njerëzve mund të preken nga kjo alergji.