16:49, 15 Prill 2019

Një vaksinë që mund të mbrojë njerëzit nga kapja e virusit vdekjeprurës Nipah, është zbuluar nga shkencëtarët.

Ekspertët në Pensilvani, thonë se ajo punon mirë në kafshë dhe planifikohet të vazhdojë testimin me qëllim që ta bëjnë atë të disponueshme për njerëzit në zonat në rrezik, njofton Klan Kosova.

Studiuesit në Qendrën e Vaksinës Jefferson në Filadelfia krijuan goditjen duke përdorur të dy format e gjallë dhe të vdekur të virusit.

Nipahu mund të kapet nga ushqimet e kontaminuara ose nga derrat, shkopinjtë ose njerëz të tjerë të infektuar dhe mund të vrasë më shumë se tre të katërtat e njerëzve që infektohen nga ajo, njofton Klan Kosova.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë