Krasniqi: Vizita e Vuçiqit hapi i parë për rrëmbimin e territoreve të Kosovës - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Krasniqi: Vizita e Vuçiqit hapi i parë për rrëmbimin e territoreve të Kosovës

NULL NULL
08/09/2018

Jakup Krasniqi nga NISMA ka deklaruar se vizita e Aleksandër Vuçiqit është hapi i parë për t’i rrëmbyer Kosovës një hapësirë territoriale të saj, njofton Klan Kosova.

Ai gjithashtu tha se “kjo vizitë është më e rrezikshme se ajo e ardhjes së trenit që nuk ishte lejuar të futej në Kosovë”.

Më poshtë shkrimi i plotë:

Kosova në koordinim me faktorin Ndërkombëtar më 17 shkurt 2008 e ka shpallur pavarësinë e saj dhe nga atëherë deri më sot e kanë njohur mbi 115 vende të Botës. Pra Kosova është shtet i pavarur dhe sovran dhe ka shumë njohje ndërkombëtare, bile ka plotë shtete në Botë që nuk kanë kaq shumë njohje. Por, natyrisht ato nuk e kanë pasur pengesën e vetos Ruse në Këshillin e Sigurimit. Nuk ka asnjë dyshim, Kosova është shtet i pavarur dhe sovran. Prandaj vizitat e zyrtarëve të lartë të shtetit duhet të kenë e të vinë në vijën protokollare që dihet botërisht. Vizita e Vuçiqit nuk e përmban asnjë element protokollar në mes të shteteve dhe si e tillë që është, është jashtë çdo protokolli, nuk është dashur që të ndodh.

Sigurisht që, për të mos ndodhur kjo nuk është dashur të zhvilloheshin bisedimet politike të Brukselit në mes Kosovës e Serbisë dhe pa këto bisedime nuk do ta kishim as fusnotën e as Listën Serbe në institucionet e Kosovës e cila është bartëse e politikës serbe në jetën institucionale të Kosovës. Po të ishte vizitë ardhja e Vuçiqit në Kosovë, ai se pari do të takohej me zyrtarët e lartë të shtetit të Kosovës dhe kjo nuk ka ndodhur. Atëherë, a mund të quhet vizitë ardhja e tij në Kosovë dhe kryesisht në pjesën e Kosovës që e pretendon ta aneksoj? Ose thënë më saktë, atë pjesë që ai dhe bandat e tij e bëjnë ligjin. Natyrisht që përgjegjësia është si e atyre që i udhëhiqen ato bisedime dhe e atyre që i mbështeten ato.

Kjo nuk është vizitë, është diversion në një pjesë të shtetit tonë, është shkelje e sovranitetit të shtetit dhe e gjithë kjo maskaradë e përcjellë nga Policia e Kosovës. Sovranitetin e shtetit e garanton Kushtetuta si akt më i lartë i shtetit?! Dhe krejt kjo maskaradë u bë me lejen e atyre që do të duhej ta mbronin sovranitetit. E keqja është se kjo tani më është bërë rrugë e rrahur! Kjo ishte arsyeja që Luani nuk lejoj që mustakët e tija të bëheshin autostradë e minjve!

Prandaj kjo nuk është vizitë, por është hapi i parë për t’ia rrëmbyer Kosovës një hapësirë më vitale të saj?! Kjo ardhje është më e rrezikshme sesa treni nacionalist i para pak viteve dhe i cili që penguar të hynte në Kosovë. Pse sot u veprua ndryshe? Apo janë duke u realizuar dëshirat e Presidentit tonë, për ndryshimin e kufijve të Republikës sonë?!

Tani, kur Presidenti ynë do ta vizitoj hapësirën e Kosovës Lindore që do t’i bashkohet Kosovës?

klankosova.tv