Kosova me një program të ri me FMN-në - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Kosova me një program të ri me FMN-në

NULL NULL
23/05/2015
Më datë 20 maj, Fondi Monetar Ndërkombëtar ka trajtuar raportin për Kosovën në kuadër të “Konsultimeve sipas Nenit IV”, të zhvilluara në mars të këtij viti. Këto janë konsultime të rregullta që FMN bënë me secilin vend anëtarë. Dhe të cilat kanë treguar një gatishmëri të FMN-së për të mbështetur Qeverinë e Kosovës në objektivat e saj zhvillimore.

Në një komunikatë të Ministrisë së Financave thuhet se në këtë drejtim, do të rishikohet rregulla fiskale sa i përket shpenzimeve buxhetore për të mundësuar investime kapitale në projekte në sektorë si bujqësi, infrastrukturë dhe furnizim me ujë, të cilët projekte krijojnë mundësi zhvillimore dhe punësim.

“Në veçanti, projektet e ujitjes së tokave bujqësore krijojnë mundësi për rritje të prodhimtarisë bujqësore për të zëvendësuar importin e madh të produkteve ushqimore”, thuhet në komunikatë.

Në javën që vjen, Kosovën do ta vizitojë Zëvendësdrejtori Menaxhues i FMN-së, Min Zhu, së bashku me një ekip që do të fillojë negociatat menjëherë pas vizitës së tij për një program të ri të Kosovës me FMN-në.

Ky program i ri me FMN-në, e rrit besueshmërinë e partnerëve tanë dhe institucioneve financiare ndërkombëtare ndaj Qeverisë së Kosovës dhe mundëson hyrjen në kredi afatgjate, me kushte shumë të volitshme, për të financuar projektet madhore të Qeverisë Mustafa.