Kosova dhe Hungaria pro thellimit të bashkëpunimit - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Kosova dhe Hungaria pro thellimit të bashkëpunimit

NULL NULL
20/05/2015
Memli Krasniqi, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, është takuar me ambasadorin e ri të Hungarisë në Kosovë, Laszlo Markusz,me të cilin janë dakorduar ta thellojnë bashkëpunimin.

Ministri e ka njoftuar ambasadorin më hollësisht për programet zhvillimore të MBPZHR-së, në kuadër të të cilave ai tha se kanë shtuar masa të shumta përkrahëse për sektorin e bujqësisë.

Nga ana e tij, ambasadori, Laszlo Markusz rikonfirmoi gatishmërinë e shtetit të tij për të ndihmuar zhvillimin bujqësor të vendit. Ai vlerësoi lartë bashkëpunimin e deritashëm mes dy vendeve në fushën e bujqësisë dhe tregtisë.

Ministri Krasniqi dhe ambasadori diskutuan për disa projekte konkrete që mund të bashkëpunohet mes dy vendeve. Të dytë u pajtuan që të ketë komunikim të vazhdueshëm, me prioritet në krijimin e mundësive për bashkëpunim mes afaristëve nga Kosova dhe atyre nga Hungaria.