17:37, 20 Maj 2019

Koordinatori Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport Rexhep Hoti, sot ka raportuar para Komisionit Parlamentar për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sport, Inovacion dhe Ndërmarrësi.

Hoti fillimisht i njoftoi anëtarët e komisionit për rrjedhën e garës së Kreativitetit Kulturor dhe Mendimit Kritik.

“Të gjitha shkollat e Republikës së Kosovës me mbështetjen e fuqishme të DKA-ve, i kanë kryer garat në nivelin shkollor. Nga kjo garë, në nivelin e shkollës janë 14800 fitues, ndërkaq në nivelin komunal janë rreth 2000 fitues. Këta janë armata e ardhshme e Kosovës. Jam shumë i kënaqur me mënyrën se si është mirëpritur dhe zhvilluar kjo garë”, tha Hoti.

Po ashtu, Hoti u përgjigj edhe pyetjeve nga anëtarët e komisionit rreth Garës Nacionale të Diturisë.

“Jam jashtëzakonisht i kënaqur me suksesin e garës së diturisë. Për herë të parë kemi në agjendë nxënësin, e nxënësi ka agjendën e vet. Ky është hapi i parë madhor i cili është ngritur mbi dallimet politike dhe ka filluar një rrugëtim të jashtëzakonshëm. Është hera e parë që Kosova ka mbajtur një leksion në mbajtjen e garave duke përfshirë të gjithë nxënsit. Raportet e Drejtorive Komunale të Arsimit tregojnë një përqindje mbi 95% të pjesëmarrjes së nxënsve në ditën e garës”, tha Hoti.

Sa i përket testeve, ai tregoi se janë hartuar gjithsej 346 teste, që kapin rreth 2500 faqe, me gjithsej 2863 pyetje, me një tirazh 423000 copë për 25 lëndë, në gjuhën shqipe, turke dhe boshnjake.

Në fund, Koordinatori Hoti tha se është i gatshëm që për punën e tij të të raportojë edhe në Kuvendin e Kosovës.

Konkurs Pune

Lexo më shumë