Konfirmohet - koronavirusi shpërtheu në treg kafshësh

Konfirmohet – koronavirusi shpërtheu në treg kafshësh

8 muaj më parë

Shpërthimi i virusit vdekjeprurës kinez filloi në një treg kafshësh me shumicë në qytetin Wuhan, kanë konfirmuar ekspertët.

Shkencëtarët nga Qendra Kineze për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve thanë se testet konfirmuan që njerëzit e morën virusin nga kafshët në tregun e ushqimeve të detit me shumicë, Hunan.

Nuk është e qartë se cila kafshë ishte bartëse e sëmundjes së ngjashme me pneumoninë, por tregu ishte vendi ku tregtoheshin dhjetëra lloje të ndryshme kafshësh, duke përfshirë minjtë dhe këlyshët e ujkut.

Javën e kaluar ekspertët sugjeruan se sëmundja mund të ketë origjinën nga gjarpërinjtë, të cilët janë bartës të njohur të koronavirusëve.

Tregu Huanan ishte një pikë e frekuentuar nga vendasit, të cilët mund të zgjidhnin të blinin mishin e tyre të ngrohtë, që do të thotë se kafsha ishte masakruar vetëm minuta më parë.

Scientists from the Chinese Center for Disease Control and Prevention said tests proved humans caught it from animals at the market where customers chose from live animals that were slaughtered in front of them (picture purportedly shows skinned chicks at the market)

Last week experts suggested the disease may have originated in snakes, which are known carriers of coronaviruses (multiple reptiles at the market)

Image shows what appears to be a beaver and a small deer caged at Huanan