Kompanitë kineze interesohen për Trepçën - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Kompanitë kineze interesohen për Trepçën

NULL NULL
01/06/2015
Një delegacion i kompanisë kineze “Citic Heavy Industries co.,LTD”, i shoqëruar nga kryetari i Komunës, Agim Bahtiri, janë takuar sot me menaxhmentin e minierës “Trepça”, ku kanë biseduar për mundësit e investimeve në këtë minierë.

Kryetari i Unionit të bizneseve shqiptare në botë, Elmi Berisha, tha se unioni para një jave ka mbajtur kuvendin e 2-të. Sipas tij të gjitha kompanitë e unionit do të aplikojnë për investime dhe do të lobojnë tek donatorët e tjerë që të vijnë dhe të investojnë në Kosovë.

“Jam këtu me përfaqësuesit e dy kompanive kineze nga fusha e minierave dhe mineraleve dhe dy partner të mi biznesmenë irlandez. Në Mitrovicë kam ardhur sepse e njoh kryetarin Bahtiri dhe e kam mik të mirë, prandaj erdha që të bisedojmë dhe të shqyrtojmë mundësit, nëse mund të bëjmë diçka për Trepçën dhe Mitrovicën menjëherë”, tha Berisha.

Menaxheri i Ndërmarrjes Publike “Trepça”, Ahmet Tmava, tha se Trepça ka çka tu ofroj biznesmenëve të huaj, sepse ka resurse të mëdha, sidomos minierat ku mungon mundësia e revalorizimit të resurseve për shkak se Trepça është kompani  nën menaxhimin e AKP-së.

Mysafirët nga jashtë me këtë rast shprehen interesimin e tyre për kushtet e investimeve në Kosovë, ndërsa më vonë ata vizituan muzeun e kristaleve në Stan Tërg ku mbeten të mahnitur me kristalet e Trepçës.