Komisioni Evropian ndan 100 milionë euro për Kosovën

Komisioni Evropian ndan 100 milionë euro për Kosovën

1 muaj më parë

Komisioni Evropian ka ndarë sot 100 milionë euro për Kosovën.

Kushtet e politikave për këto 100 milionë euro nga programi mikro-financiar lidhen me forcimin e stabilitetit publik financiar, adresimin e papunësisë së të rinjve, përmirësimin e qeverisjes së mirë, dhe luftimin kundër korrupsionit, njofton Klan Kosova.

Nga skema e ndihmës mikro-financiare përveç Kosovës kanë përfituar edhe Shqipëria në shumë prej 180 milionë, Gjeorgjia 150 milionë, Jordania 700 milionë, Moldavia 100 milionë, Mali i Zi 60 milionë, Maqedonia e Veriut 160 milionë, dhe Ukraina me 1.2 miliard euro.
Image may contain: text that says 'Macro-Financial Assistance package breakdown by country €180 million for Albania €100 million for Moldova €150 million for Georgia €60 million for Montenegro €700 million for Jordan €160 160 million for North Macedonia €100 million for Kosovo €1.2 billion for Ukraine European Commission'