Përgjigje kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Përgjigje kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje

123
string(12) "Baton Haxhiu" string(65) "https://klankosova.tv/wp-content/uploads/2018/11/baton-haxhiu.jpg"
26.01.2018 18:55

Mbrëmë e shikova një intervistë të Kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje. Një përgjigje për gjithë intervistën do ia jap më vonë, por tash dua të deklarohem shkurtimisht për disa gjëra.

Nga pikëpamja e deklaratës së Kryetarit të VV-së nuk do të duhesha të flisja fare. Televizioni im është i të gjithë shikuesve. Edhe i këtij njeriu. Është e kotë të tentohet të bëhet një skandal, sepse ky njeri që nga fillimi ka synuar që me skandale të mbetet në skenë.

Profesionalisht jam i obliguar ta kem ekranin të hapur edhe për të, siç e kam pasur në të kaluarën.

Herën e fundit kur ishte mysafir në Klan Kosova, gjatë fushatës zgjedhore, e kemi pasur një përplasje për shkak të sjelljes së tij të pashije. Nuk dua të tregoj se çfarë i kam thënë.

Për ta neutralizuar skandalin brenda partisë, pra për vetveten, Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje nga mbrëmë e ka gjetur një shënjestër për radikalët e çmendur. Mua.

I pafuqishëm, i dobët, herë-herë irracional në rrëfim, ai ka ndërtuar një tregim që ngjan me atë të secilit injorant në kafenetë e këqija provinciale. Aty ku është streha e fundit e horrave. Aty ku, nga mbrëmë, përfaqësohet edhe ai.

E njoh gjatë kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, por asnjëherë nuk kam pasur përplasje të madhe direkte. E di që e kishim një letërkëmbim në vitin 2001, për shkak të një gënjeshtre të tij publike, dhe më pas konsideroja se kisha të bëja me një wannabe kryetar të kamufluar.

Kam qenë unë, bashkë me disa miq dhe kolegë, që e kemi shndërruar në person publik më 1997. Dhe për këtë ka faj edhe grupi ynë në Koha. Por, kjo është e kaluar.

Ai nuk më njeh nga afër dhe s’di asgjë për mua. As për familjen dhe as për të kaluarën time.  Dhe, pranoj se jam fajtor që e kam ndihmuar një person në imazhin publik për flokët dhe jo për dijen e tij dikur. Sot dijen që e krijuar e ka për rrënim.

Ne mund të jetojmë në epokën e pasvërtetës, por në fund të fundit, asgjë nuk na shpëton nga e vërteta. Qëndrimi për të vërtetën ishte dhe mbetet gjithmonë misioni im.

Profesionin tim nuk ka të bëjë me të qenit neutral, pa pasion, pa qëndrim. Ka të bëjë me qëndrimin për versionin më të mirë të mundshëm të së vërtetës. Në rastin tim, kjo e vërtetë ishte ajo që ka kontribuar në bërjen e shtetit të Kosovës, me aq sa kam mundur, dhe kjo do të kontribuojë edhe në të ardhmen e saj. Këtu fillon dhe përfundon përgjegjësia ime.

Unë nuk jam përgjegjës ndaj politikanëve. Por, ndjehem i obliguar që ta analizoj politikën e tyre që bëjnë. Pra, edhe të Kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje. Në këtë drejtim, të gjithë akterët në këtë lojë do të gjykohen gjithmonë sipas kontributit të tyre në të ardhmen e Kosovës. Ndoshta kemi versione të ndryshme të asaj të ardhme. Sepse nuk jam as vrasës, as pengues dhe as pretendues i kalljes së institucioneve.

Sepse është shumë e lehtë t’i mashtrosh njerëzit me zemërim dhe urrejtje. Me sulme brutale, me gënjeshtra, me minimin e të gjitha institucioneve që janë në ndërtim e sipër dhe ende nuk kemi arritur t’i përfundojmë në këto 10 vjet.

Unë e di që në këtë moment ju dhe Lëvizja Vetëvendosje keni nevojë për të gjetur një armik më të madh se sa problemi juaj.

Ju keni nevojë për një objektiv të ri për ta larguar vëmendjen nga gabimet e juaja.

Nga mungesa e vendimeve të lidershipit, të krizës së identitetit në Lëvizjen Vetëvendosje, për shkak se anëtarësia ka nevojë dhe dëshiron në këtë moment të jetë diçka më shumë sesa thjesht një lëvizje anti-pushtet, ju vazhdoni ta përdorni ndjenjën popullore vetëm për ta sfiduar çdo respekt te tjetrit.

Tash, brenda Vetëvendosjes keni njerëz që duan të respektohen.

Ju nuk mund t’i heshtni ata, kështu që duhet të krijoni zhurmë më të egër.

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje me vendimet e reja dëshiron t’i kthehet rrënjëve politike, në primitivizëm, në sulm në emër të sulmeve, në manipulim me të vërtetën.

Ju duhet ta ndani kombin edhe më shumë, përtej pajtimit, për ta thyer lojën në të cilën po humbni fuqinë dhe me këtë ta bëni veten përsëri të nevojshëm.

Kështu që ju keni nevojë për mua që ta krijoni atë zhurmë të pakuptimtë, pa mëdyshje shumë primitive, bazuar në nevojat e juaja dhe jo në fakte. Ju keni nevojë për mua që të jeni ju, pra, që të bëni betejë të humbur brenda Lëvizjes Vetëvendosje.

Por, unë nuk kam nevojë për ju.

Dhe ju e dini këtë.

Unë kam nevojë për politikë përgjegjëse, për lojën që nuk ka të bëjë me pozicionet dhe fuqinë e zhveshur, por me të ardhmen dhe dinjitetin e kombit. Ndoshta ju keni disa ide për të ardhmen, por nuk kemi parë shumë dinjitet ne idetë që i përfaqësoni.

Ashtu siç i keni përmendur disa akterë të së kaluarës, mos harroni se në vitet 1990, unë kam pasur kundërshtarë më të egër dhe më të fuqishëm se ju. Por, besoja, siç besoj tash, se kam qëndruar dikur dhe vazhdoj të qëndroj i tillë për të ardhmen reale të Kosovës. Ajo ka vlerën dhe fuqinë e vet, pa marrë parasysh se çfarë është kostoja.

Nuk është patriotizëm ai, i cili në të vërtetë punon më mirë për ata që nuk kanë interes për një Kosovë të qëndrueshme dhe të pavarur. Dhe nëse doni të flisni për spiunë, le të flasim për këtë. Kur te doni. I hapim të gjitha letrat dhe detajet e angazhimeve tona publike.

Unë nuk fsheh asgjë. As nga e kaluara ime, as nga familja, as nga gjyshërit e mi dhe prejardhja ime. Jemi aq larg në çdo gjë, në të gjitha zhvillimet e epokave, sa nuk krahasohemi dot.

Ju, Kryetar i Lëvizjes Vetëvendosje, nuk mund të jeni politikan dhe rebel i vazhdueshëm pa shkak. Keni hyrë në lojën politike dhe qëllimi juaj përfundimtar është ta fitoni ndeshjen. Por, kjo përfshin edhe rrezikun e humbjes. Edhe me peshën e pafuqisë duhet ta duroni dhe nuk iu lejohet duke bërë lojën e politikanit me petk krimineli.

Kështu nuk mund ta fitoni betejën për pushtet.

Veçanërisht nëse ajo për të cilën po flisni nuk qëndron në realitet.

Kjo mund të funksionojë me afat të shkurtër, por qytetarët e Kosovës janë me mbingarkesë të gënjeshtrave, urrejtjes dhe zemërimit.

Ata duan diçka tjetër. Ata kanë nevojë për diçka tjetër.

Dhe unë gjithmonë do të qëndroj për këtë aty që të kontribuoj pozitivisht duke mos fshehur asgjë.

Në Kosovë është e patolerueshme përsëritja e të njëjtave gabime. Një vend me kaq vuajtje nuk mund të mbajë politikanë kriminelë. Dhe një politikan me diskurs të Sheshelit.

Është vdekje politike, bashkë me besimin e gënjeshtërt që jeni munduar ta krijoni prej kaq vitesh.

lajme të ngjashme