Asnjë luftëtar nuk i ikën drejtësisë, ngase drejtësia është në anën tonë - Klan Kosova

Asnjë luftëtar nuk i ikën drejtësisë, ngase drejtësia është në anën tonë

123
string(13) "Hisen Berisha" string(59) "https://klankosova.tv/wp-content/uploads/2020/08/hiseni.jpg"
1 year më parë

Republika e Kosovës po kalon kilometrat e fundit të rrugës së pavarësisë shtetërore.

Ftesat e ardhura janë tendencë e pastër për ta penguar dhe rrezuar projektin e shtetësisë duke goditur protagonistet e skenës së luftës, që përcaktoj kombin shqiptarë si fitues në luftën çlirimtare anti serbe shekullore. Aktakuza e ngritur ndaj presidentit të Republikës dhe kryetarit të opozitës si dy kokat e shqiponjës së UÇKs flet për dështimin final të Serbisë si okupatore në Kosovë. Është një fat i madh se kjo ngjarje po ndodh në momentet kur Kosova dhe institucionet e saja kanë në krye të ecjes së vet aleatin e UÇK dhe kombit shqiptare, SHBA dhe presidentin Trump.

Ka tashme informacione të mjaftueshme se kjo aktakuzë e ngritur është e tëra si pretekst i ngritur nga kryeprokurori i Millosheviqit dhe artikuluar nga Dick Marty në raportin e Këshillit të Evropës. Unë e njohë në qelizë UÇK dhe i njohë nga afër drejtuesit e saj dhe garantoj se pastërtia e tyre do të vulosë edhe një herë me vulën e drejtësisë ndërkombëtare, luftën e drejtë të bijve e bijave shqiptare angazhuar në UÇK. Populli shqiptarë në Kosovë do të jetë ngrohtësisht pranë djemve të vet dhe jam i sigurt se do t’ia dalim me fitore! Personalisht rri pranë vlerave të dala nga lufta e UÇK-së dhe jam i sigurt në pastërtinë e këtyre vlerave!

Aktakuza pritet të zgjerohet ngase shumë prej eprorëve të UÇK kanë fletarreste ndërkombëtare me kërkesë të Serbisë por kombi shqiptare dhe institucionet e Republikës së Kosovës do t’ia dalin të administrojnë shtetësinë e fituar përmes luftës së UÇK-së dhe gjakut të dëshmoreve derdhur nëpër etapa të ndryshme të historisë dhe të raporteve të përgjakshme sllavo shqiptare. Është e rëndë që drejtësia ndërkombëtare ta lirojë kryekriminelin serb Sheshel, me pretekstin se qenka sëmure nga kanceri dhe me akuzua shqiptarët për krime lufte kjo është e rendë dhe e pa pranueshme dhe tepër e padrejtë.

Por, “drejtësia më e madhe, është edhe pa drejtësia më e madhe”. Këto teori juridike e ndonjëra pseudo e tillë, që tashmë janë ngritur si aktakuzë, mbetet të vërtetohet kjo padi ose të hidhet poshtë si e pa mbështetur, nga gjyqtarët e procedurës paraprake . Mirëpo, unë pres se ashtu siç u sfumuan aktakuzat kundër Haradinajt dy herë, do bien edhe këto padi që për mua janë padi të ngritura nga dëshmi të marra prej prokurorëve në Serbi, të cilat më vonë u formuluan nga Dick Marty, të cilat po rezultuan të pa faktueshme duhet ta përballin me padi penale ndërkombëtare, për dëmin politik e juridik ndërkombëtarë që i është shkaktuar Kosovës. Ju dje pate në TV se një serb u dënua për krime ndaj shqiptareve nga gjykata, me padi vendore, ndaj si mundet që një gjykatë si kjo e Hagës të mos ngrit asnjë aktakuzë ndaj kriminelëve të konfirmuar serb? Ju keni vrasjen e Oliver Ivanoviqit, vrasje që krejt bota e di se ketë vrasje nuk e kanë bërë shqiptaret as UÇK dhe po heshtet.

Pra nëse vullneti i mirë i luftëtarëve të UÇK, për ngritje të dhomave speciale është deformuar gjatë rrugës, atëherë kjo gjykatë duke goditur figurat themeltare të shtetësisë së Kosovës po godet jo krimet e supozuara por shtetin e Kosovës. Por, një është e sigurte se nuk do të arrijë ti vrasë politikisht luftëtarët e UÇK-së. Vërtet se të gjitha raportet e Kosovës janë sulmuar. Por jam i sigurte se asnjë gurë në shtetësinë saj nuk do të bie. Nuk pres me u ndal kjo procedure! Kjo do të vazhdoje por edhe ne kemi argumente bindëse dhe deklarata politike për të vërtetuar luftën e pastër.

Me gjykimet në GJND në Hagë ndaj z. Limaj e Haradinaj, i kemi vendosur themelet e komunikimit me drejtësinë ndërkombëtare dhe aty tashmë ka plot fakte të pastra të cilat duhet ritreguar. Për mua aktakuza është politike, ndërsa mbrojtja do të jete faktike dhe jam i sigurt në fitoren dhe pastërtinë e luftës sonë. Nuk besoj se do të arrihet destabilizimi as i bisedimeve në USA dhe as një raport i Kosovës si shtet, sepse themelet e këtij shteti janë ngritur mbi gjakun e familjes Jashari dhe mençurinë politike të Dr. Ibrahim Rugovës. Këto janë garantë të stabilitetit shtetërore. Ne kemi ecur në rrugën e heronjve dhe kemi fituar. Do ecim në rrugën e drejtësisë dhe kemi me e konfirmua fitoren. E njohë pastërtinë e luftëtarëve edhe kjo pastërti do të kristalizohet. Goditja është tepër e rëndë por fitorja do të jetë triumfaliste.

 

Dalshim faqe bardhe! Zoti e bekoftë Republikën e Kosovës!