9:18, 15 Maj 2020

Klounët janë duke u përdorur në metronë e Mexico City, si pjesë e një programi për të siguruar që pasagjerët të bartin maska, të dezinfektojnë duart dhe të respektojnë rregullat e distancës sociale për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Ndërsa përdoruesit e metrosë hyjnë çdo ditë në stacion, klounët ofrojnë gjel antibakterial, nëse është e nevojshme dhe brohorasin t’i kujtojnë për të mbrojtur veten dhe të tjerët.

Në një ditë mesatare, Mexico City Metro transporton më shumë se pesë milionë njerëz, duke e bërë atë një zonë të lartë ngjitëse.

Përderisa autoritetet njoftuan të mërkurën një rihapje graduale të vendit, kryeqyteti me popullsi të dendur të Meksikës është aktualisht në pikën më kritike të pandemisë, raporton AP, transmeton Klan Kosova.

Ky vend ka regjistruar pothuajse 10.946 raste dhe më shumë se 1,123 vdekje, sipas autoriteteve kombëtare.

Meksika ka konfirmuar më shumë se 42.595 raste të koronavirusit dhe 4,477 vdekje, transmeton Klan Kosova.

 

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë