16:52, 4 Janar 2019

Në një rrugë të rëndësishme tregtare në lagjen Recoleta në Buenos Aires të Argjentinë, ju mund ta vizitoni një tempull të qetë të librave.

Ndriçimi është i butë, që shfaq me theks të veçantë arkitekturën e objektit të bërë në fillim të shekullit të XX.

Bisedat janë të heshtura, sikur në një bibliotekë të madhe – megjithatë, hapësira është aq e ngrohtë dhe mirëpritëse, sa që mund ta shijoni edhe një kafe të shijshme, transmeton Klan Kosova.

Ju tashmë keni hyrë në librarinë Ateneo Grand Splendid, të cilën blogerët dhe udhëzuesit shpesh e quajnë “libraria më e bukur në botë”.

Ndërtesa u hap si një teatër në vitin 1919, kur Buenos Aires po lulëzonte si një port i madh dhe qendër tregtare.

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë