Këshilla që ju ndihmojnë t’i mbani larg urithët

Këshilla që ju ndihmojnë t’i mbani larg urithët

NULL NULL
2 months më parë

Urithët janë në të vërtetë super të dobishëm sepse hanë insekte dhe lirojnë tokën, por në të njëjtën kohë janë edhe shkatërrimtarë të mëdhenj të kopshteve.

Kjo bën që kopshtarët të mos i kenë qejf këta gjitarë, transmeton Klan Kosova.

Por si mund t’i dëboni urithët nga kopshti? Është e rëndësishme të dini që këto kafshë të vogla mbrohen si specie dhe nuk mund të kapen, lëndohen, helmohen ose vriten në Gjermani.

Sipas NDR.de, kushdo që e bën këtë mund të presë gjoba të larta deri në 50,000 euro, në varësi të shtetit, raporton Fur Sie.

Zhurma
Urithit nuk i pëlqen zhurma në kopsht, fëmijët që luajnë në lëndinë ose muzika. Kështu që mund të ndodhë që pas disa ditësh ai të jetë mërzitur aq shumë sa të ikë!

Largoni urithin me erë të keqe
Urithët janë aq të mirë sa të verbër. Prandaj, ata duhet të mbështeten gjithnjë e më shumë në nuhatjen e tyre dhe të kenë një hundë mjaft të hollë. Ata e urrejnë erën e hudhrës.

Dridhjet kundër urithit
Duket shumë e thjeshtë për të qenë e vërtetë: kositni lëndinën tuaj. Urithëve nuk u pëlqejnë aspak dridhjet e shkaktuara nga kositësi. Hapat gjithashtu shkaktojnë dridhje, gjë që bën që këto kafshë të mos ndihen komodë.