8:30, 9 Nëntor 2018

Në shumë kultura në mbarë botën kërpudhat kanë qenë si një ushqim që është përdorur për përfitime mjekësore.

Legjenda thotë se faraonët i pëlqenin shumë shijen e tyre prej ‘dheu’ dhe ata e shpallën ushqim mbretëror dhe u ndalonin njerëzve t’i preknin ato si dhe këtë ushqim e mbajtën vetëm për vete, njofton Klan Kosova.

Pavarësisht nëse i hani këpurdhat të papërpunuara ose të gatuara, përfitimet janë të mëdha të kërpudhave:

Kërpudhat e luftojnë kancerin

Kërpudhat rrisin imunitetin

Ndihmojnë në uljen e kolesterolit

Janë të pasura me vitaminë B dhe D

Kërpudhat kanë fuqi anti-inflamatore

Mund të ndihmojnë pacientet që kanë kancer

Mund të ndihmojnë kundër plakjes