Katër veprime që thellojnë intimitetin në marrëdhënien tuaj - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Katër veprime që thellojnë intimitetin në marrëdhënien tuaj

NULL NULL
17/08/2022

Një nga elementët kryesorë themelorë të një marrëdhënieje të fortë është intimiteti.

Traditat e zhvilluara mes një çifti njihen si rituale të intimitetit edhe zakoni më i vogël që krijoni ka një rëndësi të veçantë.

Zakonet janë vendimtare për një marrëdhënie pasi jo vetëm që ndihmojnë një çift të bëhet më intim, por gjithashtu ndihmojnë në forcimin e lidhjes mes partnerëve. Mbajtja e zakoneve i ndihmon çiftet të krijojnë marrëdhënie të forta dhe të qëndrueshme që forcohen çdo ditë. Zakonet në çift mbështesin një marrëdhënie të shëndetshme, duke i dhënë çiftit siguri, duke ruajtur afërsinë dhe duke thelluar lidhjen. Mbani këto zakone të freskëta dhe emocionuese, duke ndryshuar rutinat e vogla në vend që t’i vazhdoni ato përgjithmonë.

Psikologja Dimple Punjabi, e cila është gjithashtu një edukatore e njohur e shëndetit mendor, së fundmi ka ndarë katër zakone që thellojnë intimitetin me partnerin tuaj.

  1. Puthja prej gjashtë sekondash

Sipas studiuesit kryesor në botë për martesën dhe marrëdhëniet, Dr. John Gottman, ndarja e një puthjeje ditore 6 sekondash me partnerin tuaj rrit shëndetin dhe lumturinë e marrëdhënies. Ai rekomandon 6 sekonda sepse është e mjaftueshme për t’u ndjerë romantik dhe për të krijuar një moment të vërtetë lidhjeje me partnerin.

  1. Planifikimi i datave të papritura javore

Kushtojini një ditë çdo javë takimeve të papritura dhe planifikoni me radhë këtë në mënyra romantike dhe të paparashikueshme për njëri-tjetrin. Mund të jetë një natë loje, një film, kërcim me ushqim në rrugë, një shëtitje e gjatë në një park ose një takim me akullore.

  1. Përqafim 20 sekonda

Përqafimi i partnerit tuaj për 20 sekonda ndërsa ndjeni rrahjet e zemrës së tij mund t’ju ndihmojë të qëndroni pranë tij dhe të përmirësoni lumturinë tuaj. Përqafimi çliron “hormonin e dashurisë” oksitocinë, i cili dihet se krijon besim dhe lidhje. Studimet kanë vërtetuar gjithashtu rolin e tij si “antidepresiv i natyrës” që nxit ndjenjat e lumturisë. Kjo forcon lidhjen tuaj.

  1. Mbajeni telefonin larg kur jeni bashkë

Çiftet që kalojnë më shumë kohë në telefon kur janë bashkë raportojnë më shumë konflikte, më pak intimitet fizik dhe më pak biseda. Përpjekja për të shkuar në shtrat në të njëjtën kohë, pa shpërqendrime dhe mbajtja e telefonit jashtë sa herë që ju dhe partneri juaj jeni bashkë, inkurajon automatikisht intimitetin.