8:32, 16 Prill 2019

Kafshët shtëpiake në Britani të Madhe është zbuluar se mbajnë një gjen që mundëson që bakteret të bëhen rezistent ndaj një antibiotiku të fundit.

Linezolid përdoret për të lehtësuar MRSA famëkeq dhe trajtimin e streptokokeve, të cilat mund të çojnë në pneumoni dhe sepsë, njofton Klan Kosova.

Tani, tre macet dhe një qen janë gjetur të mbajnë bakteret të fuqishme me një gjen që mund të shkaktojë rezistencë ndaj antibiotikut, i cili nuk është i licencuar për përdorim veterinar në Britani të Madhe.

Shëndeti Publik i Anglisë ka frikë se ‘gjeni rezistent’ – i njohur si optrA – mund të përhapet midis baktereve që gjenden në kafshë dhe pronarëve të tyre, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë