18:30, 24 Qershor 2019

Pirja e kafesë mund t’i ndihmojë njerëzit të pakësojnë dhe të shmangin diabetin e tipit 2 duke ndihmuar trupin të djegë kaloritë shtesë, sipas studiuesve.

Shkencëtarët thonë se një filxhan kafe mund të nxisë veprimin e yndyrës kafe – yndyra ngjyrë kafe është indi aktiv që djeg sheqerin dhe yndyrën nga ushqimi për të ngrohur trupin.

Është ndryshe nga yndyra e bardhë, gjë që i bën njerëzit të duken mbipeshë. Kjo është yndyra ushqimore e ruajtur nga trupi kur njerëzit hanë më shumë sesa që përdorin për energji.

Kafeina besohet të jetë pjesa e kafesë e cila merr kalorinë e trupit duke djegur, por shkencëtarët thanë se nevojiten më shumë kërkime.

Më shumë se dy të tretat e të rriturve në Mbretërinë e Bashkuar janë mbipeshë dhe rreth 3.4 milion njerëz – një në 20 – kanë diabet të tipit 2, të cilat mund të çojnë në një goditje ose sëmundje të zemrës.

Konkurs Pune

Lexo më shumë