14:24, 17 Prill 2018

Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker tha sot se Bashkimi Evropian duhet të hapet për pranimin e anëtarëve të rinj nga Ballkani Perëndimor në mënyrë që të shmangë rrezikun e një lufte të re në rajon.

Juncker, duke folur në  Parlamentin Evropian, theksoi se nëse BE nuk hapet për këto vende, “në një rajon shumë të komplikuar dhe tragjik” dhe nëse BE nuk ofron perspektivën evropiane, “do të shohim kthimin e luftës në atë zonë siç pamë në vitin 1990 “, transmeton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë