18:30, 21 Prill 2019

Pas darkës preferohet që të bëni joga, pasi mendohet që ajo ndihmon në tretjen e ushqimit më mirë.

Joga ndihmon në forcimin e lukthit tuaj, po ashtu edhe përmirëson shëndetin e organeve tjera.

Kur hani, ushqimi shkon poshtë në stomak, ku enzimat digjestive janë të sekretuara që ndihmojnë në tretjen e ushqimit.

“Gomukhasana” është lloji i jogës ku duhet njërën nga këmbët ta vendosni ndër këmbën tjetër, ndërsa duart duhet t’i kapni mbrapa shpinës, kështu duhet të veproni pas darkës dhe duhet të qëndroni për një minutë kjo ndihmon në tretjen e ushqimit.

Pos kësaj duhet të provoni edhe këto dy llojet tjera të jogës:

“Vajraasana”

 Ardha Chandraasana

Konkurs Pune

Lexo më shumë