Jo më cigare brenda makinave - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Jo më cigare brenda makinave

NULL NULL
01/10/2015

Një ligj i ri në Britani të Madhe,  i cili ka hyrë në fuqi nga sot, ndalon ndezjen e duhanpirësve në makina me të cilat ka ndonjë fëmijë brenda.

Nga e enjtja e tutje, oficerët britanez, do të jenë në gjendje për të tërhequr vërejtjen mbi shoferët e duhanit ndërsa shoferi i cili bart në makinënn e tij fëmijë dhe gjendet teksa tymos, do të i lëshohet një gjobë prej 70 eurosh e që e cila mund të arrijë deri në 3384 euro nëse shoferi vazhdon të sillet në gjykatë, transmeton Klan Kosova.

Megjithatë sipas njoftimeve të zyrtarëve policorë në Britani thuhet se, nuk do të vazhdojnë menjëherë me gjobitjen e shoferëve, pasi sipas tyre do të u ipet një kohë si afat për tu mësuar me ligjin  e ri e për të u paralajmruar sa më shumë në lidhje me edukimin e tillë në vazhdim i cili vie për të mirën e shëndetit të fëmijëve dhe të të gjithëve.

Ndërsa Këshilli i Policisë Kombëtare në Britani tha se forcat do të marrin udhëzime nga institute i shëndetit mjedisor, e që do të bëjnë qasje educative këshilluese dhe jo të sjellin konfrontime në mes tyre.