19:50, 14 Prill 2019

Vajza e më e madhe e Presidentit amerikan, Donald Trump, Ivanka Trump, mbërriti sot në Addis Ababa, kryeqyteti i Etiopisë për takimin e nivelit të lartë mbi përfshirjen dhe fuqizimin e gruas afrikane në aktivitetin ekonomik.

Trump do të takohet edhe me gra që punojnë në përpunimin e kafesë si dhe do të vizitojë një fabrikë tekstilesh që ka si pronare një grua biznesmene.

Në shkurt, Presidenti Donald Trump nënshkroi Memorandumin Presidencial për Sigurinë Kombëtare që mundëson krijimin e Nismës për Begatinë dhe Zhvillimin Global të Gruas. Kjo nismë synon të ndihmojë e mbështesë “50 milionë gra deri në vitin 2025, përmes programeve të qeverisë amerikane dhe partnerëve të saj”.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë