22:32, 15 Prill 2019

Kryeshefi ekzekutiv i Telekomit, Bedri Istrefi, ka treguar për projektet që po planifikon t’i realizojë dhe se këto do të mund të gjenerojnë të ardhura Telekomit.

“Telekomi në rajon është lider sa i përket shtrirjes së infrastrukturës, shërbimin që e jep infrastukrura jonë nuk mund ta japë askush në Kosovë. Konsumatori është i kënaqur sepse shërbimin e ka jashtëzakonisht mirë. Qytetarët e Kosovës kanë tanimë kanë shkarkuar aplikacionin Vala TV dhe sipas statistikave që i morë më herët del që brenda 48 orëve ka arritur që mbi 150 mijë telefona që shikueshmëria mesatare probabilitetin e ka diku 60 mijë.”.

“Te ne kjo është një risi dhe prapë jemi lider pavarësisht vështirësive kemi arritur ta krijojmë një produkt që nuk e ka ofruar askush. Përmes kësaj kemi arritur që të përfitojmë të ardhura dhe klienti është i kënaqur. Si projekt, nëse e analizojmë ka kushtuar diku 5.7 milionë, ndërsa Telekomi i Kosovës ka pasur zero investim sepse i kemi shfrytëzuar stafin që e kemi pasë. E dimë që do të kishte kushtuar kaq sepse e kemi bërë një hulumtim të tregut dhe e kemi pasë një IP-TV më herët që ka kushtuar më shumë se 5.8 milionë”.

“Përmes kësaj platforme dhe këtij shërbimi ka mundësi që të bëhet edhe smart home dhe ka mundësi që të menaxhohet edhe ngrohja, uji, rryma, hapja e garazhës apo çkado që mundësh ta instalosh përmes kësaj. E mirë tjetër është se jemi duke punuar që në të gjitha qytetet e Kosovës që të na jepet qasja në kamera të rrugës që të mund të kontrollohet ngarkesa e trafikut”.

Istrefi tha se janë duke e impelmentuar edhe një projekt që do të mund të kontrollonte shikueshmërinë në pajisjet e mençura.

“Për herë të parë po e bëj publike. Jemi në përfundim të implementimit të një projekti dhe prapë vlera e financimit të këtij projekti do të jetë kostoja zero dhe nuk i kemi kërkuar para nga Qeveria. Jemi duke e futur në sistem kufizimin e internetit për fëmijë. Kjo do të thotë që fëmijët derisa janë duke shikuar në pajisjet e mençura do të ketë kufizim që t’iu qaset programeve që nuk i dedikohet moshave të tyre. Jemi në përfundim e sipër të këtij projekti dhe mburrem për këtë”.

Konkurs Pune

Lexo më shumë